13 Ιανουαρίου 2012

Εκποίηση - Παζάρι Βιβλίου 2012




Ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου και το Επαγγελματικό Σωματείο Εκδοτών Βιβλιοπωλών Ελλάδος ανακοίνωσαν τις ημερομηνίες διεξαγωγής της εκδήλωσης "Εκποίηση - Παζάρι Βιβλίου" 2012 που θα είναι από τις 20 Ιανουαρίου έως τις 8 Φεβρουαρίου 2012 στην πλατεία Κλαυθμώνος.


Και οι δύο εκδηλώσεις βασίζονται στην ίδια αρχή: οι εκδότες εκποιούν τα βιβλία τους προς το κοινό σε πολύ φθηνή τιμή που σε ορισμένες περιπτώσεις είναι και κάτω του κόστους.

Η τιμή των βιβλίων στο παζάρι και στην εκποίηση δεν πρέπει να υπερβαίνει σε καμία περίπτωση το 30% της αξίας που ο εκδότης είχε ως τιμή του βιβλίου στα βιβλιοπωλεία και στους καταλόγους του.


Η διάρκεια της κάθε εκδήλωσης είναι 10 ημέρες . Καθημερινά γίνονται νέες παραλαβές βιβλίων κι αυτό γιατί υπάρχει πολύ μεγάλη και γρήγορη κίνηση των βιβλίων. Σε όλη την διάρκεια της ημέρας ειδικά συνεργεία του προσωπικού ανανεώνουν τις ποσότητες που είναι τοποθετημένες στους πάγκους.


Όλα τα βιβλία φέρουν ειδικό αυτοκόλλητο στο οποίο υπάρχει τυπωμένη η τιμή πώλησης στην εκδήλωση. Δηλαδή όλα τα βιβλία γράφουν την τιμή με την οποία θα γίνει η πληρωμή στα ταμεία.
Ένα από τα προβλήματα που μέχρι τώρα αντιμετώπιζαν αυτές οι εκδηλώσεις ήταν ο μεγάλος χρόνος αναμονής του κοινού για την πληρωμή στα ταμεία, έχουν γίνει όμως κινήσεις για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα (αύξηση διαθέσιμων ταμείων κλπ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: