21 Οκτωβρίου 2012

Δανειστική Βιβλιοθήκη Ιδρύματος Ευγενίδου από το ιστολόγιο Roadartist......... athens...

αναπαραγωγή post του ιστολογίου Roadartist......... athens...
 
 
 
 
Όσοι διαβάζουν το blog, γνωρίζουν πόσο πολύ αγαπώ τα βιβλία. Η γνώση είναι δύναμη, έτσι μας μάθανε και πραγματικά ισχύει. Διαβάζοντας διευρύνεται η αντίληψη σου και γίνεσαι κριτικός.  Ένα από τα πρώτα θύματα αυτής της οικονομικής κρίσης είναι η παιδεία. Κάθε ευαισθητοποιημένος πολιτικός, αν θα ενδιαφερόταν για την ανάπτυξη της χώρας, πρώτα θα έβαζε ως στόχο την επένδυση στην παιδεία, γιατί ακριβώς με αυτό τον τρόπο επενδύεις στο αύριο της χώρας σου. Θα προσπαθούσε να κρατήσει τους νέους πάση θυσία στη χώρα τους, ώστε να προσφέρουν σε αυτή.

Γνωρίζω πως οι περισσότεροι από εσάς που διαβάζετε τώρα αυτές τις γραμμές, έχετε υποστεί δραματικές μειώσεις στους μισθούς σας, παράλληλα καλείστε να πληρώσετε υψηλούς, παράλογους και άδικους φόρους, ενώ είναι πιθανό οι ίδιοι ή κάποιο μέλος της οικογένειας σας να είναι άνεργο.

Είναι βέβαιο πως έχετε περιορίσει τα έξοδα σας, ίσως αδυνατείτε να αντεπεξέλθετε στα απαραίτητα. Κάποιοι γράψατε σε προηγούμενη ανάρτηση πως πλέον δεν μπορείτε να διαθέσετε χρήματα για την αγορά βιβλίων όπως στο παρελθόν (και εγώ δε μπορώ όσα πριν χρόνια).
Αυτή λοιπόν η ανάρτηση θέλει να σας ανοίξει ένα δρόμο. Θέλει να φωνάξει δυνατά πως υπάρχουν τρόποι κάποιος να μορφωθεί και να αλλάξει τον τρόπο σκέψης άρα και ζωής του, διαβάζοντας βιβλία για τα οποία δεν θα χρειαστεί να πληρώσει απολύτως τίποτα.


Σήμερα σκέφτηκα να σας παρουσιάσω την πιο αγαπημένη μου δανειστική βιβλιοθήκη στην πόλη μου. Χρησιμοποιώ τη βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου σχεδόν 8 χρόνια και έχω τις καλύτερες των εντυπώσεων τόσο από το Ίδρυμα, όσο και από τους υπαλλήλους του.Η βιβλιοθήκη λειτουργεί από το 1966 ως δανειστική με ελεύθερη είσοδο και διαθέτει συλλογές σε έντυπο και ψηφιακό υλικό σε αρκετούς θεματικούς τομείς. Αποτελεί ένα ευχάριστο περιβάλλον μελέτης για χιλιάδες επισκέπτες. Σε καθημερινή βάση φιλοξενούνται στους χώρους της και χρησιμοποιούν ελεύθερα τα αναγνωστήρια, τους υπολογιστές και το υλικό της μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικοί, επιστήμονες, επαγγελματίες κ.λπ. 


Η μόνη αλήθεια είναι πως αν αγαπάς πολύ κάτι, βρίσκεις πάντα χρόνο για αυτό. 
Έτσι αν αγαπάς πραγματικά τα βιβλία, τότε θα βρεις τρόπο και χρόνο για να τα απολαύσεις.  Αρκεί να τα αναζητήσεις.   
Εκείνο που χρειάζεται είναι αληθινή αγάπη και μεράκι, ή απλά να μυηθείς στο απίστευτο και μαγικό ταξίδι με ένα βιβλίο και έπειτα δε θα υπάρχει γυρισμός. 


Χρωστώ ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Ίδρυμα Ευγενίδου και στους ευγενικούς, πάντα εξυπηρετικούς υπαλλήλους του.  Τους το απευθύνω και μέσω αυτής της ανάρτησης.

Όσοι ενδιαφέρεστε περιηγηθείτε στο site για να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με τον κανονισμό λειτουργίας της Βιβλιοθήκης : πατώντας εδώ


Στοιχεία επικοινωνίας με τη Βιβλιοθήκη:
Τηλ: 210-9469600 και 210-9469631 - 32
e-mail: lib@eugenfound.edu.gr

Ωράριο λειτουργίας της Βιβλιοθήκης:

Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη 8:30 - 20:00

Παρασκευή 8:30 - 15:30

Σάββατο 8:30 - 15:30


Περισσότερες πληροφορίες : εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: