17 Δεκεμβρίου 2010

Μπορώ να μιλάω όλη μέρα για βιβλία, αλλά έχουμε τόσα πολλά άλλα πράγματα που χρειάζεται να κάνουμε τώρα.....


Η πρόταση του τίτλου ανήκει στην Kate Baker, βιβλιοθηκονόμο στη δημόσια βιβλιοθήκη της πόλης Piscataway στο New Jersey, κατά  τη διάρκεια συνέντευξή της, με τίτλο «Η ύφεση δίνει στις βιβλιοθήκες του New Jersey καινούργια αποστολή». Η Kate Baker, ενημερώνει τον κόσμο για το πώς οι βιβλιοθηκονόμοι, λόγω της οικονομικής κρίσης, επωμίστηκαν τους τίτλους, σύμβουλος εργασίας, εκπαιδευτής ηλεκτρονικών υπολογιστών και «προπονητές ζωής – life coach».

Επιπλέον η New Jersey State Library παρουσίασε ένα δωρεάν πρόγραμμα αναζήτησης εργασίας σε 450 δημόσιες βιβλιοθήκες της πολιτείας. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα βοηθάει τους χρήστες, είτε μέσω της βιβλιοθήκης, είτε από το σπίτι τους, να δημιουργούν βιογραφικά και συνοδευτικές επιστολές για χρήση στο internet.

Στα επόμενα 3 χρόνια, οι δημόσιες βιβλιοθήκες του New Jersey θα συνεργαστούν με τα πανεπιστήμια της πολιτείας και θα προσφέρουν 800 δωρεάν μαθήματα σε θέματα σχετικά με την αναζήτηση εργασίας, όπως πώς να χρησιμοποιούν Microsoft Word, internet και e-mail.

Δεν υπάρχουν σχόλια: