2 Απριλίου 2011

Greek Libraries και School Libraries in Greece




Ιστότοπος που συλλέγει οτιδήποτε ενδιαφέρον έχει δημοσιευθεί στο web και αφορά τις Ελληνικές, και όχι μόνο, Βιβλιοθήκες.

Το "Greek Libraries" αποτελεί ουσιαστικά έναν θεματικό aggregator (συναθροιστή), και προέκυψε ως μια αναγκαία επιλογή επέκτασης και συμπλήρωσης του Greek Libraries in a New World, λόγω της ύπαρξης μεγάλου πλέον αριθμού δημοσιεύσεων που αφορά τις Βιβλιοθήκες και που καθιστά αδύνατη πλέον την αναδημοσίευση άρθρων με τον παραδοσιακό τρόπο του blogging, ενώ πολλές αξιόλογες ειδήσεις χάνονται στην πληθώρα των σκόρπιων αναρτήσεων.

Μόνη προϋπόθεση για να συμπεριληφθούν ειδήσεις από τις σχετικές σελίδες είναι να έχουν RSS, δηλαδή συμβατότητα με το Scoop It!

Ως Follower δίνεται η δυνατότητα καθημερινής ενημέρωσης στο Inbox του κάθε μέλους, για τις νέες αναρτήσεις, ενώ οι εγγεγραμμένοι χρήστες του Scoop.it! μπορούν να προτείνουν συγκεκριμένα άρθρα που μπορούν να προστεθούν.

Κάνοντας click στον τίτλο της ανάρτησης δίνεται η δυνατότητα πρόσβασης στην αρχική πηγή του άρθρου. 


Συναθροιστής μέσων κοινωνικής δικτύωσης ελληνικών δημόσιων σχολικών βιβλιοθηκών, όπου θα αναδημοσιεύονται αναρτήσεις και άρθρα από ιστολόγια και ιστοσελίδες σχολικών βιβλιοθηκών δημοσίων σχολείων.

Σκοπός του School Libraries in Greece είναι η συνοπτική προβολή του έργου των σχολικών βιβλιοθηκών στη χώρα μας.

Κάνοντας κλικ στον τίτλο της κάθε ανάρτησης γίνεται μετάβαση στην αρχική ιστοσελίδα και σε ολόκληρο το κείμενο όπως το είχε γράψει ο διαχειριστής του συγκεκριμένου μέσου κοινωνικής δικτύωσης. Είναι όμως απαραίτητο το συγκεκριμένο μπλογκ ή ιστοσελίδα να έχει RSS, γιατί αλλιώς δεν είναι συμβατά με το Scoop.it.

Οι υπεύθυνοι σχολικών βιβλιοθηκών, που ενδιαφέρονται να εμφανίζονται οι σελίδες των βιβλιοθηκών τους στο συναθροιστή, μπορούν να αποστείλουν url της ιστοσελίδας/μπλογκ τους μέσω της επικοινωνίας που βλέπετε στο πάνω οριζόντιο μενού του School Libraries in Greece για να γίνει προσθήκη τους.



Δεν υπάρχουν σχόλια: