26 Μαρτίου 2009

Πανόραμα της Ελληνικής Βιβλιοθηκονομικής Πραγματικότητας

 
Βιβλιοθηκονομία εν Ελλάδι εν έτη 2009, αυτή τη φορά δια χειρός του κ. Ζάχου Γ. Για να έχουμε μια σφαιρική εικόνα για τα τεκταινόμενα στις Βιβλιοθήκες τις χώρας και επειδή εξακολουθούν μερικοί να δυσπιστούν για το άνεμο δημιουργίας που πνέει στις Βιβλιοθήκες της χώρας μας σας ερεύνησα και σας ενημερώνω ότι: 

1. Οι υποσχέσεις για επίλυση του θέματος της απασχόλησης των εργαζόμενων στις Βιβλιοθήκες μας μέσω έργων ΕΠΕΑΕΚ λύθηκε. Νέα υπόσχεση για πληρωμή μέχρι τον Μάιο ( Αυτή μάλλον θα γίνει). Βλέπε: http://www.vivliothikonomos.blogspot.com/ Για το μέλλον βλέπουμε. 

2. Νέα έργα Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών ( Από Γενάρη πάμε σε Σεπτέμβρη και βλέπουμε). 

3. Πρόγραμμα Stage στις Δημόσιες Βιβλιοθήκες. Υλοποιείται με τον καλύτερο τρόπο. Π.χ. μου ανέφεραν ότι σε μεγάλη Δημόσια Βιβλιοθήκη Ιστορικής Πόλης απασχολούν Αισθητικούς για Βιβλιοθηκονόμους. Βλέπε http://symvasiouxoi-lib.blogspot.com/ 

4. Πρόγραμμα Κινητών Βιβλιοθηκών. Κινούνται από μόνες τους χωρίς προσωπικό. Και για ενθύμιο μας στέλνουν κρεμαστά κορδόνια, mouse pads και μαγνητάκια για ενθύμιο ότι κάποτε υπήρξαν. Βλέπε: Έγγραφο του ΕΚΤ Αριθμ. Πρωτ. 147/11-3-2009 στα πλαίσιο του έργου «Ολοκλήρωση των έργων των Κινητών Βιβλιοθηκών-ΕΚΤ/ΕΙΕ». 

5. Ψηφιοποίηση υλικού Δημοσίων Βιβλιοθηκών: Χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί την μάνα. ( Ας είναι καλά η Globo και οι κουμπάροι). 

6. Προσυνέδριο IFLA. Αν η εργασία σου περάσει την κρισάρα των ιερών τεράτων της Ελληνικής Βιβλιοθηκονομίας που θα την κρίνουν, θα εμφανιστείς και στο site του Προσυνεδρίου. Μέχρι τότε περίμενε: http://www.ypepth.gr/iflagr . Υλικό προσεχώς. Προσοχή στο Copyright του Site. 

7. Γενικό Συμβούλιο Βιβλιοθηκών. Τώρα που έγινε Γενικό Συμβούλιο Βιβλιοθηκών, Γενικών Αρχείων και Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης δεν προλαβαίνουμε τις διαμορφούμενες πολιτικές. 

8. Σχολικές Βιβλιοθήκες: Κοσμογονία. Βλέπε http://symvasiouxoi-lib.blogspot.com/ και πολλές άλλες πηγές. 

9. Εκλογή Γενικού Διευθυντή των ΓΑΚ: «Ας είναι καλά το φυτώριο». 

10. Εκλογή Γενικού Διευθυντή στην Εθνική Βιβλιοθήκη: «Όταν μεγαλώσει το φυτό».
Τα συμπεράσματα δικά σας

Δεν υπάρχουν σχόλια: