29 Ιουνίου 2009

Library War


Το "Library War" είναι μια anime σειρά του 2008, 13 επεισοδίων (season 1), η οποία βασίζεται στη διασκευή του light novel "Toshokan Sensou" σε magna (έτσι ονομάζονται τα ιαπωνικά κόμικς).

Περιληπτική παρουσίαση

Κατά το έτος 2019, η έκρηξη της πληροφόρησης και παραπληροφόρησης γίνεται άμεση απειλή για την κοινωνία. Η κυβέρνηση αποφασίζει να δημιουργήσει μια νέα κυβερνητική υπηρεσία με αποκλειστικό στόχο τη διαχείριση των πληροφοριών. Τριάντα χρόνια αργότερα, η κυβέρνηση εξακολουθεί να παρακολουθεί και ελέγχει τις πληροφορίες, καταστέλλοντας ότι θεωρεί ανεπιθύμητο και ενοχλητικό. Μοναδικός αντίλογος στον κατευθυνόμενο αυτό έλεγχο των πληροφοριών, είναι οι βιβλιοθήκες, με τους "book soldiers".

Τίτλοι Επεισοδίων

01. My Prince Charming is in the Library Corps


02. Book Special Force (Library Task Force)

03. Odawara Battle

04. Book Command Rescue

05. Parental Disturbance Strategy

06. The Library Corps Refrain from Firing

07. Information Search of Love (Reference)

08. Tezuka Satoshi's Schemes

09. Here Comes the Promotion Test

10. Going Home, Explosion

11. Strugle to the Death! The Defense of Ibaraki Prefectural
Exhibition

12. The Library is for Everyone

13. Situation Love Handicap)DVD-only episode

Το anime είναι στα ιαπωνικά, όμως στο YouTube διατίθεται και με αγγλικούς υπότιτλους (κάθε επεισόδιο χωρίζεται σε τρία επιμέρους βίντεο, εδώ παραπέμπουμε στο 1ο μέρος κάθε επεισοδίου).


περισσότερες πληροφορίες:

Toshokan Sensō


anime official site

1 σχόλιο:

librarian είπε...

Καλημέρα παιδιά! Μου φαίνεται περιέργο που σε άλλες χώρες η βιβλιοθήκη έχει μπει τόσο στο αίμα τους που δημιουργούν και καρτούν που να διαδραματίζονται σε τέτοιους χώρους. Πότε θα φτάσει η κουλτούρα αυτή και εδώ;;;
Καλή συνέχεια!