18 Ιανουαρίου 2009

Εκποίηση Βιβλίων & Παζάρι Βιβλίων

Δυο διαφορετικές εκθέσεις διοργανώνονται στην Πλατεία Κλαυθμώνος, με κοινό άξονα την δυνατότητα αγοράς βιβλίων σε πολύ χαμηλές τιμές. Αξίζει να τις επισκευτούμε, μονάχα προσοχή στις τσάντες και το πορτοφόρια μας, έχουν σημειωθεί αρκετά κρούσματα κλοπών τα προηγούμενα χρόνια. 

Αναλυτικά: Το Επαγγελματικο Σωματείο Εκδοτών & Βιβλιοπωλών Ελλάδος διοργανώνει εκποίηση βιβλίων, από τις 16-01 έως τις 25-01, στην Πλατεία Κλαυθμώνος. θα λειτουργεί καθημερινά από τις 10 π.μ. έως τις 10 μ.μ. Στην εκποίηση θα διατεθούν εκδόσεις παλαιότερων ετών με έκπτωση 70%. Γεγονός που δίνει την δυνατότητα στο αναγνωστικό κοινό να προμηθευτεί βιβλία σε πολύ πολύ χαμιλές τιμές. Στην εκποίηση βιβλίου οι δημόσιες και οι ιδιωτικές βιβλιοθήκες μπορούν να αγοράσουν εκδόσεις ξοδεύοντας το ένα τρίτο μονο του προϋπολογισμού που θα ξόδευαν κανονικά. Το Επαγγελματικό Σωματείο Εκδοτών & Βιβλιοπωλών Ελλάδος, που διοργανώνει την εκποίηση, βρίσκεται ήδη σε συνεννόηση με το γραφείο του δημάρχου Αθηναίων, προκειμένου να προσφέρει έναν μεγάλο αριθμό βιβλίων σε μια βιβλιοθήκη Λέσχης Φιλίας και σε έναν παιδικό σταθμό του Δήμου Αθηνών. Η εκποίηση θα στεγαστεί σε μια τέντα 650 τετραγωνικών μέτρων, θερμαινόμενη, και θα φιλοξενήσει σε πάγκους περίπου 150.000 βιβλία κάθε κατηγορίας. 

Ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου διοργανώνει το καθιερωμένο παζάρι βιβλίων, 14ο τον αριθμό, στην Πλατεία Κλαυθμώνος, από τις 06-02 έως τις 15-02. θα λειτουργεί καθημερινά από τις 10 π.μ. έως τις 9.45 μ.μ. Για μια ακόμα φορά το σύνθημα είναι "Υιοθετήστε ένα βιβλίο για να μην πολτοποιηθεί".

1 σχόλιο:

librarian είπε...

Είναι μια όμορφη βόλτα και μπορείς να βρεις καλά βιβλία σε πολύ καλές τιμές. Σίγουρα αξίζει.
Κάθε χρόνο εδώ και 7 χρόνια πηγαίνω και πάντα βγαίνω με καινούρια βιβλία.